Valitse sivu
Etusivu / Vapaa-aika / Nuoriso / Nuori työ -toiminta

Nuori työ -toiminta

NUORI TYÖ  – yhdessä nuorten parhaaksi

Nuori työ -toiminta kautta 14-19 vuotias nuori voi hakeutua kesätöihin sysmäläisiin yrityksiin, yksityishenkilöiden tai vapaa-ajanasukkaiden palvelukseen.

Nuori työ -toiminnan mahdollistavat  yhteistyössä Lions Club Sysmä , Sysmä Itte -säätiö, Sysmän Yrittäjät ja Sysmän kunta. Nuori työ tarjoaa työtä 14-19 -vuotiaille nuorille. Nuoren tulee täyttää 14 vuotta ennen työn alkua, työsuhde päättyy, kun nuori täyttää 20 vuotta. Nuori työ -toiminnan kautta tarjotaan kesätöitä koululaisille ja opiskelijoille. Jos nuorella on jo alan ammattitutkinto, niin silloin työnantaja palkkaa nuoren töihin alan tes:en mukaisilla ehdoilla.

Näiltä sivuilta löydät mahdollisia avoimia työpaikkoja. Kaikki työpaikat eivät ole nähtävissä Nuori työ -sivuilla, vaan nuori ja työpaikka voivat sopia asiasta myös suoraan keskenään ja ottaa sitten yhteyttä Nuori työ -yhteyshenkilöihin työsopimuksen tekoa varten. Myös yksityishenkilöt voivat palkata nuoren töihin.

Työsopimus

Nuori työ -toiminnassa nuori tekee työsopimuksen Sysmän kunnan kanssa, ja palkan nuorelle maksaa Sysmän kunta. Syksyllä kunta laskuttaa työpaikoilta 70% nuoren palkkakustannuksista, tuki on siis 30% palkkakuluista. Työnantajan velvollisuudet, kuten työntekijän vakuutukset kuuluvat kunnalle. Nuori työ -sopimuksissa noudatetaan KVTES -työehtosopimusta (kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus).

Työsopimuksen pituudesta päättävät työpaikan edustaja ja nuori yhdessä. Työsopimus voi olla enintään 280 tuntia (8 viikkoa, jos työpäivät ovat 7 tuntia/päivä). Vähimmäispituutta ei ole määritelty. Työsopimus on tehtävä aina ennen työn aloittamista, ja sopimus tehdään yhdessä kunnan edustajan kanssa.

Palkka

Nuorelle maksettava palkka vuonna 2024 on 8,70 €/tunti. Jos nuoren tekemään työhön sisältyy työaikakorvauksia  (esim. ilta-, lauantai- ja/tai sunnuntaityötä) maksetaan KVTES:n mukaiset korotukset, yötyötä (klo 22-06) nuoret eivät tee. Palkka maksetaan työpaikan edustajan hyväksymän työvuorolistan mukaan.

Verokortti

Nuoren pitää toimittaa Sysmän kunnalle verokortti.

Työvuorolistat

Työpaikalla nuorelle tehdään työvuorolista, jonka mukaan nuorelle maksetaan palkka. Työpaikan edustajan allekirjoittama työvuorolista toimitetaan Sysmän kuntaan skannattuna tai valokuvattuna email: tuija.pessa@sysma.fi tai paperisena kunnanviraston asiointipisteeseen.

Jos olet nuori työnhakija, seuraa Nuori työ -infoa näiltä sivuilta sekä ole itsekin aktiivinen työnhakija.

Jos olet työpaikan edustaja, ja haluat tarjota työpaikkaa nuorelle, ota yhteys alla näkyviin kunnan yhteyshenkilöihin.

Yhteyshenkilöt
Hyvinvointipäällikkö Tuija Pessa puh. 044 7134533, email: tuija.pessa@sysma.fi,
Työllisyyskoordinaattori Janne Rinne puh. 044 7134544, email: janne.rinne@sysma.fi

Lomakkeet ja ohjeet:

TYÖSOPIMUS

TUNTILISTA/TYÖVUOROLISTA

TYÖPAIKALLE PEREHDYTTÄMINEN JA TYÖNOPASTUS

AVOIMET TYÖPAIKAT 2024

Marjojen myynti- ja pakkaustyötä nuorille
– Pärnistön marjatila hakee nuoria marjojen myynti- ja pakkaustyöhön
– Työ alkaa sopimuksen mukaan marjojen kypsyttyä
– ota yhteyttä Riitta Jutilaan, puh. 0400 508153, emal: riitta.jutila6@gmail.com

—————————————————————————————————————————————–

UUDISTUNUT Hotelli-Ravintola Uoti etsii nuorta reipasta henkilöä kesätöihin!

Haemme henkilöä, jolla on ripeät jalat, tekevät kädet ja hymyilevät kasvot – kaiken muun me opetamme sinulle! Etua on jos sinulta löytyy hygieniapassi, tällöin pääset tekemään monipuolisemmin töitä myös keittiössä. Toimenkuvastasi löytyy mm. siivousta, blokkausta, astiahuoltoa ja asiakaspalvelua. Täällä me kaikki autamme toisiamme työtehtävissä 🙂

Työaikaväli on joustava mutta minimissään 1kk kestävä yhtenäinen jakso. Työt alkavat sovitusti viimeistään heinäkuun alusta ja kestävät elokuun ensimmäiselle viikolle tai pidempään jos pystyt tekemään.
Edellytämme vähintään 16v. ikää.
Soita, annan mielelläni lisätietoja!

Satu Ärling
Casa de Sandra Oy
Hotelli Ravintola Uoti
puh. 050 3381291
satu.arling@luukku.com

—————————————————————————————————————————————-

Sysmän Matkabaari hakee nuoria kesätyöntekijöitä
Töitä tarjolla juhannuksesta elokuun alkuun ns. kokoaikaisesti, alku- ja loppukesästä työt painottuvat tapahtumiin ja viikonloppuihin klo 10-20 välille.
Pasi, Nina tai Sirkku on käytännössä aina töissä, joten nuorten työtehtävät ovat pääasiassa aputöitä, kuten ruoka-annosten pöytiin tarjoilua ja tyhjien astioiden pöydistä hakemista sekä tiskaamista ja yleistä siivoamista. Myös jäätelöpallojen/-annosten tekeminen ja juomien hyllyttäminen kuuluvat toimenkuvaan. Mikäli nuorella on (kehittymis-/kokeilu-)haluja, niin voidaan työtehtäviä myös lisätä/kehittää esim. myyntiin sekä leivonnaisten leipomiseen. Työtehtävät mukautetaan siis nuoren osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.
Kesätyöntekijältä vaaditaan reipasta asennetta ja oppimishalua. Mitään kokemusta ravintolahommista ei tarvitse. Eduksi katsotaan yli 16 vuoden ikä ja anniskelu- sekä hygieniapassit. Myös kiinnostus leipomiseen ja ruoanlaittoon on eduksi.
Työhakemukset mieluiten sähköpostitse: matkabaari@gmail.com
Lisätietoja Pasilta puh. 044 265 0977 

—————————————————————————————————————————————–