Valitse sivu
Etusivu / Asuminen &
ympäristö
/ Kaavoitus ja liikenne / Satamat ja venepaikat

Satamat ja venepaikat

Satamat

Kirkonkylän satama
Vellamontie 6, 19700 Sysmä
Vuokraus: Sysmän Pulina, 040 558 1917

Satamassa on septi ja puhdas vesi.

Ohrasaaren satama
Ohrasaarentie 9, 19700 Sysmä
Vuokraus: Sysmän kunta 03 84310

New Port Sysmä
Suopellontie 590, 19700 Sysmä
bjorkken@gmail.com
Bjorkman 045 690 3410

Satamassa on septi, puhdas vesi, polttoainejakelu ja jätteen keräilypiste. Vuonna 2011 rakennettu satama on osa Marinetekin kasvavaa New Port -venesatamaketjua ja osa Suopelto-Ilolan alueelle suunniteltua vapaa-ajan ja matkailun aluetta.

New Port Sysmä tiedote

Kirkonkylän ja Ohrasaaren venepaikat on tarkoitettu pienemmille retkiveneille. Ilola-Suopellon alueelta löytyy paikkoja myös suuremmille veneille. Satamissa on tarjolla myös vierasvenepaikkoja lyhytaikaiseen kiinnittymiseen.

Satamasäännöt

Vuoden 2021 ja 2022 vuoden vierasvenesatamaksi äänestetty Ilola Inn tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita ravintola- ja majoituspalveluita. Tehinselältä on helppo rantautua vierasvenesatamaan ja upean kahvila-ravintolan suuri aurinkoinen terassi avautuu suoraan kauniiseen maisemaan. Tapahtumia läpi kesän – lue lisää ilolainn.fi.

Vintturin vierassatama sijaitsee Sysmän pohjoisosassa jylhän Kammiovuoren läheisyydessä. Samaansalmen sillan ali kulkee viitoitettu väylä, syvyys on 1,2 metriä ja sillan korkeus 6 m. Kivisalmesta Korkeasaarensalmen sillan ali (4,5 m) perille pääsee viitoittamatonta reittiä. Satamassa on grillikatos, kaivo, wc sekä kuuluisa pubi palvelee viikonloppuisin.