Valitse sivu
Etusivu / Näe & koe / Luontokohteet ja reitit / Salpausselkä Geopark / Päijätsalon retkeilyalue

Päijätsalon retkeilyalue

Päijätsalon retkeilyalue

Päijätsalo on kiehtova luontoretkeilykohde. Se on tällä hetkellä yksi suosituimpia luontoretkeilykohteita Päijät-Hämeessä.  Retkeilyreitin varrella on hyvät palvelut, joiden ylläpidosta vastaa Metsähallitus. Alue kuuluu osittain Päijänteen kansallispuistoon.

Saapuminen

Päijätsalo sijaitsee noin 7 kilometriä Sysmän kirkonkylästä länteen päin. Kirkonkylän suunnasta tultaessa on Suopellontieltä opastus Päijätsaloon. Saavuttaessa Päijätsaloon on Päijätsalontieltä viitoitus näkötornin parkkipaikalle, johon voi jättää auton. Luontopolku alkaa välittömästi parkkipaikan vierestä.

Päijätsaloon voi helposti saapua myös vesiteitse. Pyydysniemen tulipaikan yhteydessä on laituri pienveneille. Hieman isommat veneet voivat rantautua laituriin, joka sijaitsee noin 100 metriä Pyydysniemen tulipaikasta pohjoiseen.

Opastus

Parkkipaikalla ja Pyydysniemen tulentekopaikalla on alueen luonnosta, poluista ja säännöistä kertova opastustaulu.

Reitit ja kartta

Tutustu Päijätsalon retkeilyreittiin allaolevan linkin kautta. Linkki sisältää paljon kuvia Päijätsalosta.

http://visitpaijanne.fi/paijatsalo

Palvelut

Pyydysniemessä sijaitsee tulentekopaikka, jossa on valmiit polttopuut. Tulentekopaikan yhteydessä on lisäksi kuivakäymälä. Jätehuoltoa ei ole, joten ”Minkä jaksat kantaa luontoon, sen jaksat myös kantaa sieltä pois”.

Yksi Päijätsalon erikoisuuksista on retkeilyalueen keskiosassa sijaitseva vanha näköalatorni.  Se on rakennettu vuonna 1899.  Sodan aikana torni toimi ilmavalvontatornina.  Metsähallitus on korjauttanut ja maalauttanut tornin kesällä 2020.  Tornista avautuu huikean hieno näköala Päijänteen suurimmalle selälle, Tehinselälle.

Päijätsalon välittömässä läheisyydessä sijaitsee aamiaismajoitusta ja ohjelmapaketteja tarjoava Majatalo Gasthaus Kivitatti.

Historia

Päijätsalon historia on tutustumisen arvoinen. Siihen voit syventyä lukemalla seuraavan Itä-Häme lehdessä julkaistun artikkelin Päijätsalon suojelualueesta kansallispuistoksi.

Retkeilijän etiketti