Valitse sivu
Etusivu / Asuminen &
ympäristö
/ Ympäristö ja luonto / Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus

ILMASTOKUMPPANUUS      

Ilmastokumppanuus tarjoaa organisaatioille helpon tavan aloittaa ilmastotyö, on kyseessä yhden henkilön yritys tai isompi liiketoiminta. Päijät-Hämeen liitto yhdessä kuntien kanssa tarjoaa Ilmastokumppanuutta kaikille yrityksille ja yhteisöille Päijät-Hämeessä.

Miksi ja miten Ilmastokumppaniksi?

Ilmastokumppaniksi pääset selvittämällä yrityksesi nykytilan ja asettamalla tavoitteet lähivuosille. Ilmastokumppanuuden kautta saat käyttöösi alkukartoituslomakkeen, koottua materiaalia ilmasto- ja ympäristöasioista sekä tukea prosessin läpikäymiseen. Hiilijalanjäljen voit mitata halutessasi WWF:n ilmastolaskurilla.

Tavoitteiden asettamisen jälkeen solmitaan Ilmastokumppanuus-sitoumus kuntajohtajan kanssa. Saat viestinnän tueksi “Teemme ilmastotyötä” -logon. Organisaatiosi tiedot tulevat kunnan nettisivuille ja Päijät-Hämeen liitto sekä kunnat viestivät Ilmastokumppanuudesta, samalla pääset mukaan kumppaniverkostoon.

Yhteistyö ja verkostoituminen kunnan ja muiden yrittäjien kanssa tsemppaa eteenpäin. Vertaistuki muilta samassa tilanteessa olevilta ja hyvät esimerkit helpottavat ja tekevät ilmastotyön pyörittämisestä mukavampaa. Ilmastokumppanuus on jatkuva prosessi, edistymistä seurataan ja tavoitteita tarkennetaan vuosittain.

Ilmastokumppanuus-malli on ollut käytössä Lahden kaupungilla jo vuodesta 2015, se on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi myös muissa kaupungeissa tehdä ilmastotyötä yhdessä ja saada sille näkyvyyttä. Uuden hankkeen myötä mallia laajennetaan kattamaan koko Päijät-Häme ja siitä tehdään pysyvä toimintamalli.

Lue lisää Päijät-Hämeen liiton Ilmastokumppanuus – sivuilta

Mikäli kiinnostuit Ilmastokumppanuudesta, ole yhteydessä kunnan ympäristönsuojelutarkastajaan
puh. 044 713 4529, ymparisto@sysma.fi


Liittyneet yritykset

Camping Sysmä

Camping Sysmä sijaitsee keskellä kaunista Sysmän kirkonkylää, Päijänteen rannalla. Aluetta on kehitetty viime vuosina vahvasti, viimeisimmät lomamökit valmistuivat kesäksi 2021. Alueelta löytyy uusia saunallisia pieniä lomamökkejä, perinteisiä leirintämökkejä, sähköistettyjä karavaanipaikkoja, erilaisia aktiviteettejä sekä viihtyisä kahvila-ravintola, jossa myös paikallisten käsityöläisten erilaisia tuotteita ja lähiruokaa.

Sysmän Meijerinranta Oy

Sysmän Meijerinranta Oy rakentaa matkailukeskusta Sysmän keskustassa olevalle vanhan Sysmän Osuusmeijerin tontille. Kiinteistökauppa on tehty 2021 keväällä. Matkailukeskuksen rakentaminen ja saneeraaminen on tällä hetkellä suunnittelussa, mutta ensimmäisiä toimenpiteitä on jo tehty ja ensimmäiset matkailutulot ansaittu.

Sysmän luomuherkut

Valmistamme luomuelintarvikkeita kotimaisesta luomuviljasta.

Tervalepikön torpat

Monipuolinen luontoliikuntakeskus, jossa onnistuu hiihto, maastopyöräily, suunnistus, avovesiuinti tai polkujuoksu. Tarjolla on yksityisesti hoidetut ladut, monipuolisia maastopyöräreittejä, polkuja juoksuun tai patikointiin ja omia suunnistusreittejä perinteisellä kartalla ja mobiilissa. Päivän kruunaa sauna, uinti ja rentoutuminen hirsimökeissä

Heleppi

Heleppi myy, huoltaa ja optimoi älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet. He auttavat käyttöönotossa, päivityksissä ja tiedonsiirrossa. Tarjoavat yksityisopastusta ja apua muun muassa sähköiseen asiointiin. Kierrättää ja lajittelee ser-jätteet ja tyhjät tulostinvärikasetit veloituksetta.

Joogapunktio

Joogapunktio on Sysmässä toimiva liikunta- ja hyvinvointipalveluja tuottava yritys. Tarjolla on joogatunteja, akupunktiohoitoja, uinnin opetusta sekä hyvinvointi ja terveysohjausta.