Valitse sivu
Etusivu / Näe & koe / Luontokohteet ja reitit / Ohrasaari

Ohrasaari

 

Ohrasaari sijaitsee Sysmän kirkonkylän tuntumassa, Majutveden rannalla. Ohrasaaresta löytyy monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Ohrasaareen rakennetaan uutta siltaa, joten sillan kautta kulku Ohrasaareen katkeaa 16.10.2023. Alustavan aikataulun mukaan saareen pääsisi uuden sillan kautta 14.2.2024 alkaen. Aikataulu täsmentyy rakentamisen edetessä.

Ohrasaaressa on runsaasti toimintoja kaikenlaiseen liikuntaan: 9 korinen frisbeegolfrata, hiihtoladut, maastopyöräreitti, suunnistusrata sekä juoksuportaat lintutornin yhteydessä. Lisäksi saaren eteläpäässä sijaitsee kunnan omistama sauna ja nuotiopaikka, pihapiiristä löytyy myös wc retkeilijöiden käyttöön. Saaressa on lintutorni ja valaistu pulkkamäki.

Pientä saunaa voivat kuntalaiset vuokrata, katso Saunan käyttö säännöt

Ohrasaaressa on 2700 m pitkä valaistu pururata, jonka varrella on kuntoiluvälineitä ja 1700 m pitkä saaren ympäri kiertävä polku. Tätä saaren ympäri kiertävää polkua sanotaan ”koirapoluksi”. Koiria saa viedä Ohrasaareen, mutta koirat tulee pitää kiinni polulla kuljettaessa. Talvella koiria onkin helppo kuljettaa jäälle tehdyllä jääpolulla.

Saaren ympärillä on talvisin myös 2 km pitkä jäälatu ja 7,5 km:n mittainen Majutveden hiihtolenkki. Ohrasaaressa pääsee hiihtämään, vaikkei lunta olisi satanutkaan, siellä on mahdollista tykittää latu heti kun maa on jäätynyt. Tykkilumilatu on tarkoitettu harrastelijoille, ei siis kilpailijoille. Tämä latu on meno-paluu latu, reunoilla kulkee perinteisen tyylin hiihtäjien urat ja keskellä luistelutyylin ura. Latu on 1,5 km pitkä ja valaistu.