Valitse sivu
Etusivu / Näe & koe / Luontokohteet ja reitit / Ohrasaari

Ohrasaari

 

Ohrasaari sijaitsee Sysmän kirkonkylän tuntumassa, Päijänteeseen kuuluvan Majutveden rannalla. Ohrasaaresta löytyy monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Ohrasaaren silta on uusittu, sillan päällystettä lukuun ottamatta, mutta käynti saareen on jo avoinna. Alueella on aloitettu yleissuunnitelma, jonka kautta lähdetään kehittämään tulevaisuuden toimintoja. Sillan kunnostus mahdollistaa puuston ja maiseman siistimisen. Alueella on myös arvokkaita luonto- ja kulttuurihistoria-arvoja, jotka tullaan ottamaan huomioon kehitystyössä.

Ohrasaaressa on runsaasti toimintoja kaikenlaiseen liikuntaan: 9 korinen frisbeegolfrata, hiihtoladut, maastopyöräreitti, suunnistusrata sekä juoksuportaat lintutornin yhteydessä. Lisäksi saaren eteläpäässä sijaitsee kunnan omistama sauna ja nuotiopaikka, pihapiiristä löytyy myös wc retkeilijöiden käyttöön. Saaressa on lintutorni ja valaistu pulkkamäki.

Pientä saunaa voivat kuntalaiset vuokrata, katso Saunan käyttö säännöt.

Ohrasaaressa on 2700 m pitkä valaistu pururata, jonka varrella on kuntoiluvälineitä ja 1700 m pitkä saaren ympäri kiertävä polku. Tätä saaren ympäri kiertävää polkua sanotaan ”koirapoluksi”. Koiria saa viedä Ohrasaareen, mutta koirat tulee pitää kiinni polulla kuljettaessa. Talvella koiria onkin helppo kuljettaa jäälle tehdyllä jääpolulla.

Jää tilanteen salliessa saaren ympärillä on talvisin myös 2 km pitkä jäälatu ja 7,5 km:n mittainen Majutveden hiihtolenkki.