Valitse sivu
Etusivu / Vapaa-aika / Kirjasto / Sysmän kunnankirjasto

Sysmän kunnankirjasto

Tervetuloa Sysmän kirjastoon!
Meiltä löydät kattavan kokoelman erilaisia aineistoja, tiloja työskentelyyn ja kokoontumisiin sekä tapahtumia ja lukupiirin.

Aukioloajat

Sysmän kirjasto on omatoimisesti käytettävissä vuoden kaikkina päivinä klo 07.00 – 21.00.
Omatoimiajalla asiointi edellyttää asiakassopimuksen tekemistä kirjastossa palveluaukioloaikana. Katso opastusvideo omatoimiajalla asioimisesta.

Palveluajat (henkilökunta paikalla)

Ma-ti 12.00-18.00
Ke-pe 10.00-15.00
Aattopäivinä 10.00-15.00

Palautusluukku sijaitsee pääsisäänkäynnin oikealla puolella metallisten kierreportaiden takana.

Kokoelmat

Sysmän kirjasto kuuluu Päijät-Hämeen kirjastojen Lastu-seutukirjastokimppaan. Käytössäsi on koko Päijät-Hämeen alueen kokoelmat. Voit varata aineistoa maksutta ja palauttaa lainasi mihin tahansa Lastu-kirjastoon. Verkkokirjastossa voit tarkastella aineistojen saatavuutta, uusia lainasi, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja. Päijät-Hämeen kirjastojen yhteinen verkkokirjasto lastu.finna.fi

Laitteet ja palvelut

Henkilökunta opastaa kaikissa kirjaston käyttöön, aineistoon ja tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä. Kirjaston monitoimilaitteella voi skannata, kopioida ja tulostaa. Asiakastietokoneita on käytettävissä neljä eri puolilla kirjastoa. Kirjaston yläparvella sijaitsee digitointipiste, jossa asiakas voi omatoimisesti digitoida VHS- ja C-kasetteja sekä valokuvia ja diakuvia. Lehtisalissa on kahviautomaatti ja omia eväitä voi nauttia viereisessä Papula -huoneessa. Ilola-kokoushuone on varattavissa yhdistysten ja harrastusryhmien käyttöön.

E-aineistot

E-kirjoja ja äänikirjoja voit lainata Lastu-kirjastojen e-kirjakokoelmasta. Kirjaston asiakastietokoneilta pääset lukemaan kotimaisia sanomalehtiä e-press -palvelun kautta. Ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä eri maista voit lukea kirjautumalla PressReader -palveluun. Palvelua voi käyttää myös kotona, joko internetselaimessa tai PressReader-sovelluksella. Henkilökunta opastaa mielellään e-aineistojen käyttämisessä.

Yhteystiedot

Valittulantie 5
19700 Sysmä
kirjasto@sysma.fi
044 7134 530

Olemme myös Facebookissa: Sysmän kirjasto

Kirjastonjohtaja
Riikka Junttila
etunimi.sukunimi@sysma.fi
044 7134 531