Valitse sivu
Etusivu / Varhaiskasvatus &
koulutus
/ Varhaiskasvatus / Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Uudet asiakkaat

https://sysma.daisynet.fi/eDaisy

Palvelu edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksin. Täällä voi tehdä

 • kunnallisen varhaiskasvatushakemuksen
 • siirtohakemuksen varhaiskasvatuspaikan vaihtamisesta
 • arvion varhaiskasvatusmaksusta valtakunnallisten maksupäätösten mukaan
 • sähköisen tiedoksiannon hyväksymisen, jolloin päätösten valmistumisesta tulee sähköpostiviesti molemmille huoltajille. Päätöksen voi nähdä ja tulostaa tunnistaumalla palveluun alla olevan linkin kautta

Jos et voi asioda sähköisesti, tulostettava hakulomake löytyy Varhaiskasvatuksen lomakkeet -valikosta, paperisia hakulomakkeita saa myös varhaiskasvatuspäälliköltä tai päiväkoti Sykkeestä ja perhepäiväkodeilta.

Nykyiset asiakkaat

https://sysma.daisynet.fi/eDaisy

Tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut

Palvelu vaatii tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella sekä voimassa olevaa varhaiskasvatuksen asiakkuutta, jolloin perhetiedot tulevat valmiiksi asiointipalveluun varhaiskasvatuksen asiointijärjestelmästä (tuetut selaimet: Chrome, kolme uusinta versiota, Firefox, kolme uusinta versiota).

Täällä voi tehdä:

 • kunnallisen varhaiskasvatushakemuksen
 • muutoshakemuksen kunnallisen varhaiskasvatuspaikan tai -ajan vaihtamisesta 
 • puhelin- ja sähköpostiyhteystietojen muutoksen
 • arvion varhaiskasvatusmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaan
 • korkeimman varhaiskasvatusmaksun hyväksymisen
 • tuloselvityksen liittämällä tulotositteet palveluun
 • hoitopaikan irtisanomisen. Hoitopaikan irtisanominen katkaisee hoitosuhteen ja uutta paikkaa on haettava voimassa olevien hakuehtojen mukaisesti.
 • sähköisen tiedoksiannon hyväksymisen, jolloin päätöksen valmistumisesta lähetetään sähköposti ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille. Asiakkaan on ylläpidettävä yhteystietojaan tämän palvelun kautta. Sähköiset päätökset otetaan käyttöön sitä mukaa, kun asiakas on antanut suostumuksen sähköiseen tiedoksiantoon.
 • sähköiset palvelu- ja maksupäätökset nähtäväksi ja tulostettavaksi.

Hoitoaikojen ilmoittaminen ja hoitoaikasovellus

https://sysma.daisyfamily.fi

DaisyFamily-sovelluksen voi ladata Android- ja iPhone puhelimeen sovelluskaupasta. DaisyFamily-sovellukseen kirjaudutaan joko vahvalla tunnistautumisella tai käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä. Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja. Apua hoitoaikasovelluksen käytöstä saa tarvittaessa päiväkodin henkilökunnalta.

Hoitoajat ja/tai poissaolot ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-su) osalta reilua viikkoa aikaisemmin viim. ma klo 06.00 mennessä. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä. Mikäli hoitoaikavarauksia ei ole lapselle tehty lukitusaikaan mennessä, katsotaan, ettei hoidolle ole tarvetta kyseisellä viikolla.

Hoitoaikasovellus lukkiutuu aina ma klo 06.00, jonka jälkeen kahdelle seuraavalle viikolle ei pysty hoitoaikoja muuttamaan. Lukitusaikana muutoksia (hoitoaikojen lisäystä) hoitoaikoihin tehdään vain perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Näissä tilanteissa ota yhteyttä ryhmän henkilökuntaan.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella, jolloin henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan. Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. (Esim. aamulla ennen klo 8.00 ryhmässä on vain yksi työntekijä, joten mikäli lapsi tarvitsee hoitoa jo ennen klo 8.00, se tulee varata) Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne halutessaan kopioimaan seuraaville viikoille.Lapsen äkillisistä poissaoloista ja hoitoaikoihin liittyvistä poikkeuksista, esim. jos lapsi haetaan aikaisemmin hoidosta, ilmoitetaan edelleen tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla henkilökunnalle.

Lapsen äkillisistä poissaoloista ja hoitoaikoihin liittyvistä poikkeuksista, esim. jos lapsi haetaan aikaisemmin hoidosta, ilmoitetaan edelleen tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla henkilökunnalle.

Tarvittaessa ota yhteyttä varhaiskasvatuspäällikköön 044 713 4535.