Valitse sivu

Tuet ja hankkeet

Tuet

Sysmän kunta auttaa sysmäläisiä yrityksiä ja yhdistyksiä veloituksetta tukien ja avustusten hakemisessa ja selvittää tarjolla olevat mahdollisuudet. Yrittäjän tai yhdistyksen tarvitsee esittää vain idea ja tavoite.

Linkki ELY-keskuksen rahoituksiin ja avustuksiin 

Linkki yrityksen kehittämisavustuksiin  

Linkki opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksiin  

Linkki seuratukeen urheiluseuroille    

Linkki sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen 

Yhteyshenkilö: Juri Nieminen juri.nieminen@kuntavelho.fi 044 978 4124

Hankkeet

Yritysryhmähankkeet:

Yritysryhmän voi muodostaa 3-10 yritystä. Toimenpiteet ovat sekä yhteisiä että yrityskohtaisia. Hankkeella on vain 25 % omarahoitusosuus. Hyväksyttäviä toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi tuotannollisen yhteistyön kehittäminen, markkinointi- ja myyntiyhteistyön kehittäminen ja tuoteperheen suunnittelu. Myös markkinointimateriaalit ovat tukikelpoisia kuluja.

Yritysryhmähanke on yhdistelmä hanketukea ja yritystukea. Sysmän kunta on valmis toimimaan hankkeiden hallinnoijana, joten yrityksiltä vaaditaan vain mukaan lähtö. Yritykset välttyvät hankehallinnoinnin vaatimalta työltä. Yritys voi olla mikä vaan mikro- ja pienyritys, paitsi ei maatila. Muihin hanketyyppeihin ja yritystukiin nähden yritysryhmähanke on hallinnollisesti helppo ja tukiprosentti korkea (75 %). Kiinnostuneen yrityksen ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä ja hanketta aletaan rakentamaan yrityksen tarpeen mukaan ja keräämään kumppaneita.

Tälläkin hetkellä on käynnissä yritysryhmähankkeita:

Tainionvirta – matkailuyritykset

Muut hankkeet:

Sysmän kunta on valmis käynnistämään ESR-, EAKR-, Leader- ja muita hanketyyppejä ja osoittamaan niille kuntarahoitusosuuden. Ainoa vaatimus on, että hanke mahtuu kunnan elinvoimatyön budjettiin, toteutus on kustannustehokas ja siitä on hyötyä kunnan elinvoiman vahvistamiseksi. Sysmäläisten yritysten ja yhdistysten toiminnan edistäminen on kunnan elinvoimaa. Esitä ideasi ja työstämme sitä yhdessä eteenpäin.

Kunnan elinvoimahankkeet 

Kunnan elinvoimatyön toimenpiteitä