Valitse sivu

Osallistuva budjetointi keräsi syksyllä 2023 ehdotuksia kuntalaisilta ja vapaa-ajan asukkailta hyvinvointia ja elinvoimaa edistäviin toimintoihin. Hyvinvointivaliokunnan myöntämä 50 000 euron budjetti jaettiin kolmeen osaan, ja työryhmät ovat saaneet suunnittelutyönsä valmiiksi. Nyt on tullut aika toteuttaa näitä ehdotuksia ja toiveita kesän aikana. Tapahtumissa on pyritty huomioimaan monipuolisesti osallistuvan budjetoinnin kyselyssä tulleita ehdotuksia, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan lopputuloksesta.

Torin alueen elävöittäminen on yksi osallistuvan budjetoinnin osa-alueista ja torille tuodaankin heinäkuuksi tilapäinen esiintymislava, joka tarjoaa hyvät puitteet monenlaiselle ohjelmalle. Ohjelmatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin; on musiikkia, liikuntaa, ohjelmaa lapsille sekä tanssikurssi, unohtamatta peräkonttikirppistä!

Sahtiperinnettä ja -tietoisuutta tuodaan esille 25.7. sahtikeskustelun merkeissä klo 16-17. Keskustelun juontaa Vili Hildén ja paikalla keskustelemassa ovat sahtimestarit Pirjo Korpela ja Hannu Nurminen, Matti Punakallio Krouvin Sahti, 100 litraa sahtia elokuvan ohjaaja Teemu Nikki sekä Salpausselkä Geoparkin toiminnanjohtaja Kati Komulainen.

Torin tapahtumapäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai.
Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lapsille ja nuorille järjestetään Sysmän KesäPoppis! -tapahtuma VPK-lavalla lauantaina 10.8.2024.

Lavalle nousevat Moottörin Jyrinä -yhtye sekä artistit William ja Davi. Tapahtumassa tulee olemaan myös muuta oheisohjelmaa, tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Sysmän KesäPoppis! VPK-lavalla lauantaina 10.8.2024.

Vanhusten toiminnan työryhmän ehdotuksen mukaisesti osallistuvan budjetoinnin osuus käytetään Hoivakoti Kaislan, terveyskeskuksen ja palvelutalon ympäristössä kiertävän elämyspolun viihtyisyyden parantamiseen sekä kirsikkapuiston istuttamiseen Kaislan ja Leppäkorventien väliselle nurmialueelle. Elämyspolun varrelle rakennettavalla oleskelupaikalla tullaan kesän aikana järjestämään kaikille avointa toimintaa paikallisten järjestöjen sekä kunnan toimesta.