Valitse sivu

Päijät-Hämeen Ympäristöviikkoja vietetään jälleen 20.5.-5.6.2024. Tänä vuonna teemana on Muuttuva ilmasto.
Myös Sysmän kunta osallistuu Ympäristöviikkoihin, ja tarjolla on monipuolisesti tekemistä jokaiselle! Kunnanviraston väki viettää kevätpäivää 29.5. kesäkukkien istutuksen ja Miljoona roskapussia -kampanjan teemoilla.

Lisätietoja Ympäristöviikoista www.ymparistoviikko.fi

Sysmässä tapahtuu Ympäristöviikoilla:

15.4.–5.6. Miljoona roskapussia – kampanja
yle.fi/miljoonaroskapussia. Tule mukaan!

20.5.–9.6. Päijät-Hämeen Ympäristöviikon julistenäyttely Sysmän kirjastossa

20.5.-30.8. Sahtimestareiden tie -näyttely
Sysmän kirjastossa, osa Salpausselkä Geopark -viikkoja.

20.5.–5.6. Askonrannan suunnistus
Jo perinteeksi muodostunut Ympäristöviikon suunnistus. Ota mukaan kaverit, vanhemmat, mummot, vaarit, naapurit ja naapurin koira ja lähde suunnistamaan ympäristöviikon merkeissä! Kartan saat Sysmän kunnanviraston ala-aulasta tai voit ladata sen kunnan nettisivuilta.

22.5. Päijät-Hämeen ilmastokokous kuntien päättäjille

25.5. Tervalepikon Varttimaraton
Toinen kesäkauden Varttimaraton Sysmässä. Varttimaratoneissa juostaan maraton neljässä osassa. La 25.5. lähtö klo 10, matka 10,5 km, reitti pääosin soratietä. Saa myös kävellä, kävelijöiden lähtö 9:30. Lähtö Tervalepikon maitolaiturilta, osoite Leppäkorventie 410, Sysmä.

30.5. Vieraslajit ympäristössämme – verkkotapahtuma.
Miten vieraslajit vaikuttavat ympäristöömme ja alkuperäisiin kasveihin. Entä mitä niille pitäisi tehdä. Tule kuulolle!

5.6. Havumetsän lapset-elokuva Sysmän Kinossa, 5.6. klo 18, vapaa pääsy, ikäraja 7. Lisätietoja elokuvasta.

8.6. Lajitteluasemapäivä klo 10-14 Sysmän lajitteluasemalla, Koskueentie 7.
Tuo vanhat huonekalusi maksutta lajitteluasemalle, samalla voit hörpätä kakkukahvit!  Paikalla myös kunnan edustajia.

Muista myös osallistua arvontaan, kun osallistut Ympäristöviikon tapahtumiin! Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan leffalippuja Sysmän Kinoon! Osallistu Ympäristöviikon tapahtumaan, täytä arvontalipuke, jätä arvontalipuke arvontalaatikkoon. Helppoa! Lipukkeita ja arvontalaatikko löytyy kaikkien ympäristöviikon tapahtumien yhteydestä.