Valitse sivu
Etusivu / Näe & koe / Tapahtumat / Sysmän kirjakyläpäivät

Sysmän kirjakyläpäivät

Sysmän kirjakyläpäiviä vietetään heinäkuussa Hyvien Ihmisten torilla

Sysmän Kirjakyläyhdistys Ry järjestää kaksipäiväiset vanhojen ja uusien kirjojen myyntipäivät

Kerttu Tapiola järjesti kahdentoista vuoden ajan (1987-1998) Kertun Kirjapäiviä oman antikvariaattiliikkeensä edustalla. Tämän jatkumoksi muodostui Sysmän Kirjakyläpäivät ja vuodesta 1999 lähtien Kirjakyläyhdistys järjesti kesäiset kolmipäiväiset Kirjakyläpäivät Sysmän torilla. Nykyään Kirjakyläpäivät kestävät kaksi päivää (pe-la), ja Sysmän Hyvien Ihmisten tori on säilynyt tapahtumapaikkana.

Päivillä jaetaan Kirjakyläpalkinto (1000 €) Päijät-Hämettä lähellä oleville kirjailijoille. Palkinnon saajia ovat olleet mm. Sirkka Lassila, Raimo J. Kinnunen, Tiina Pystynen, Katri Lipson, Pirkko Koskimies, Laura Kolbe, Timo Sandberg ja Kimmo Oksanen. Petri Tamminen sai palkinnon vuonna 2006 ja hänen poikansa Antti Rönkä 17 vuotta myöhemmin vuonna 2023.

Torille saapuu antikvariaatteja ja pienmyyjiä, joista osa on käynyt Kirjakyläpäivillä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Viime vuosina kustantamot ja yksityiset myyjät ovat rikastuttaneet valikoimaa. Kirjakyläpäivien ohjelmistoon kuuluu kirjailijavieraita ja musiikkiesityksiä. Tapahtuman ajankohtaiset tiedot löydät Sysmän Kirjakyläyhdistyksen verkkosivuilta ja Facebookista Sysmän Kirjakyläyhdistys.

Sysmän Kirjakyläyhdistys järjestää myös elokuussa kirjallisen tapahtuman, jonka taiteellisena johtajana toimii kirjoittaja ja toimittaja J. P. Pulkkinen. Hänen vieraakseen saapuu elokuun ensimmäisenä lauantaina suomalaisia eturivin kirjailijoita. Tapahtuma oli aluksi nimeltään Kirjojen yö, mutta viimeisimpinä vuosina ohjelma on aikaistunut ja se kulkee nykyään nimellä Kirjojen iltapäivä.