Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Etelä-Sysmän kyläpäivä

17.8. klo 10:00 - 15:00

Tuuletetaan kansallispukuja elävän musiikin soidessa, ihastellaan vanhoja ajoneuvoja, haastetaan toisemme (tai itsemme) pihapeleissä ja laukataan keppihevosradan nopein aika – unohtamatta perinteistä peräkonttikirppistä ja kahvilla käyntiä!

Tänä vuonna perinteinen peräkonttikirppis Papulassa on muuttunut Etelä-Sysmän yhteiseksi kyläpäiväksi. Kuusinkertainen pelimannimestari Veli-Matti Järvenpää & Sawottaboys Vesa Sahlgren ja Jouko Vilkman huolehtivat tapahtuman musiikista jalan alle menevällä otteella, soitto alkaa soimaa aina noin tasatunnein.

Karilanmaalla sijaitsevan Soimatilan Marja ja Lauri Lehtinen pitävät kengitysnäytöksen sekä järjestävät tapahtuman talutusratsastuksen. Lauri on CE-F hyväksytty kengitysseppä, joka on myös laajasti alalla kouluttautunut ja kisannut kansainvälisestikin.

Koko perheelle hauskaa tekemistä löytyy pihapelialueelta ja keppihevosradalta, jolla voi haastaan itsensä ja kaverinsa. Paikalla on myös katseltavaksi vanhoja ajoneuvoja, joille on myös koko tapahtuman ajan avoin kutsu saapua paikalle.

Valtakunnallisen kansallispukujen tuuletuspäivän jälkimainingeissa voi kyläpäivilläkin käydä kansallispukua tai sen osia tuulettamassa! Tuulettajille ja ajoneuvojen kuskeille tarjotaan kahvit.

Papulan kahvilaan kelpaa istahtaa hetkeksi maistuvien makeiden ja suolaisten syötävien ääreen. Hetki saattaa tosin vierähtää toviksi, jos toiseksikin, kun löytyy mukavaa juttuseuraa tai aletaan pohtia kylän historian kulkua ja talojen entisiä asukkaita. Pihasta löytyy myös uutuutena grillipiste.

Peräkonttikirppiksellä tavara vaihtaa omistajaa! Varaa mukaasi oma myyntipiste (auto, peräkärry, pöytä, rekki tms.), paikkamaksu ulkona 5 € ja sisällä 10 €. Nuorisoseuran omalla myyntipöydällä kannattaa myös käydä, siellä mm. vielä kolme jo loppuunmyytyä Tarinoita Etelä-Sysmästä -kirjaa. Myös alueen yritysten ja toimijoiden esittelypisteet ovat tervetulleita!

Tervetuloa siis mukaan ilonpitoon läheltä ja kaukaa – tapaammehan Papulassa!

Ps. Nuorisoseuran myyntipisteissä maksuvälineenä käy käteinen ja MobilePay, varaathan kuitenkin käteistä muihin ostoksiin! Ohjelman muutokset ja täydennykset mahdollisia, ajankohtainen tiedotus löytyy Nikkaroisten Nuorisoseura ry Facebook-sivulta.

Tiedot

Päivämäärä:
17.8.
Aika:
10:00 - 15:00

Tapahtumapaikka

Nikkaroisten nuorisoseurantalo Papula
Vääksyntie 1556, Nikkaroinen
Sysmä, 19320 Suomi
+ Google Map