Valitse sivu

Asikkalan kunta on saanut Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko 2024 -palkinnon. Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailussa kunnat saivat ilmoittaa oman tekonsa, jolla halusivat osallistua kilpaan. Päijät-Hämeen Yrittäjien viidettä kertaa järjestämään kisaan osallistui kahdeksan päijäthämäläistä kuntaa. Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin Päijät-Hämeen kuntien yritysystävällisiä tekoja ja auttaa kuntia tunnistamaan yrittäjien arjen kannalta oleellisia toimintamalleja ja mahdollisia kehityskohteita. -Kunta, joka päätöksenteossaan ja toimissaan huomioi yritysvaikutukset, on houkutteleva sijoittumispaikka yrityksille. Yritystoiminnan edellytysten kehittäminen on kunnalta pitkäjänteistä, sinnikkyyttä vaativaa työtä, jolla synnytetään sitä kipeästi tarvittua veto- ja pitovoimaa alueelle. Haluamme tällä vuosittaisella kilpailulla kannustaa ja tukea kuntia tässä työssä, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.


Yritysten, Päijät-Hämeen Yrittäjien, Suomen Yrittäjien, Lahden Seudun Kehitys LADECin ja Päijät-Hämeen liiton edustajista koostuva kilpailuraati valitsi voittajateoksi Asikkalan kunnan kalatalouden kehittämisprojektin. Kaupallista kalastusta edistävässä projektissa kehitettiin kalan purkupaikkaa, joka otetaan käyttöön kesällä 2025, ja suoritettiin satama-alueen perusparannus sekä kartoitettiin kalan logistiikkakeskuksen toimintaedellytyksiä Asikkalassa. Raadin mielestä teko on hyvin konkreettinen ja systemaattinen ja kohdistuu alkutuotantoon maaseutuelinkeinona. Teko edistää myös uhattuna olevan ammattikunnan toimintaedellytyksiä sekä vastuullista kotimaisen kalan käyttöä. Teolla on kuntarajat ylittävää vaikutusta Päijät-Hämeessä. Asikkalalle luovutettiin kunniakirja keskiviikkona 4.12.2024 Päijät-Hämeen Yrittäjien syyskokouksen yhteydessä Heinolan valtuustosalissa. Valintaraadin puheenjohtaja, maakuntajohtaja Niina Pautola-Molin jakaman palkinnon vastaanotti Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.


Muiden kuntien kilpailuteoista raati sijoitti toiselle sijalle Sysmän kunnan
teon Pienten kuntien akatemia, jossa edistettiin kuntarajat ylittäviä työvoimapalvelujen toimintatapoja. Teon nähtiin vaikuttavan yrittäjyyteen ja työllisyyteen konkreettisesti kuntien hyvänä yhteistyönä. Raadin mielestä Sysmän teko on vaikuttanut yrittäjyyteen ja työllisyyteen konkreettisesti kuntien hyvänä yhteistyönä. On pystytty vaikuttamaan moniin yrityksiin ja viety toimenpiteitä konkretiaan. Myös vapaa-ajan asukkaat ja kuntaan muuttajat on huomioitu teossa. Teko on merkittävä vaikeat lähtökohdat sekä kunnan resurssit ja koko huomioiden. Kolmannelle sijalle tuli Orimattilan kaupungin Rekrymessut, jossa messutapahtumassa tuotiin yhteen alueen työnantajat ja -hakijat. Raati koki teon vastanneen onnistuneesti tärkeään tarpeeseen.

Raati kiitti myös kunniamaininnalla Lahden kaupungin sijoittumispalvelujen all inclusive -toimintamallia maakunnallisesta merkittävyydestä. Heinolan kaupungin Heinolan keskustakokemuksen kehittämisessä raati näki tulevaisuuden toimintamahdollisuuksia. Hollolan kunnan yritysmyönteisen kulttuurin vahvistamisessa tartuttiin ongelmiin, jotka vaativat aikaa jatkossakin. Iitin kunnan Yrittäjätalo -hanketta raati kiitti konkreettisesta yritysystävällisyydestä. Padasjoen kunnan teollisuusalueen opastuksen ja yleisilmeen uudistamista raati piti tärkeänä yritysten saavutettavuuden parantamisena. Vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestetty Päijät-Hämeen yritysystävällisin teko -kilpailu on osa Päijät-Hämeen Yrittäjien seudullista vaikuttamistyötä yrittäjyyden puolesta.


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 0400 854 995