Valitse sivu

Suopellon New Port Sysmä -venesatamaan, osoitteeseen Suopellontie 590, on avattu jäähileasema. Etenkin kalastajien sekä vapaa-ajan kalastajien käyttöön suunnattu jäähilekone sijaitsee sataman wc- ja huoltorakennuksen yhteydessä sinisessä kontissa. Hankkeeseen haettiin Päijänne-Leaderin hankerahaa ja se hyväksyttiin Päijänne-Leaderin hallituksessa. Hanke mahdollistaa jäähileen saatavuuden eri käyttäjäryhmille Sysmässä. Jäähileen saatavuus on avovesiaikana tärkeää saaliiden säilymisen vuoksi. Palvelusta hyötyy suoraan ja välillisesti vapaa-ajan kalastajat, kaupalliset kalastajat, mökkiläiset, yrittäjät sekä alueen asukkaat. Aseman sähköntuotannosta osa tuotetaan aurinkoenergialla.

Jäähilettä saa ostettua puhelinsoitolla. Maksu tapahtuu erillisellä laskulla käyttökertojen mukaisesti. Sysmän kunta lähettää laskun rekisteröityneelle käyttäjälle. Yhden käyttökerran hinta on 6 euroa (sis.alv).

Jäähileaseman käyttäjän tulee rekisteröityä ensin soittamalla Sysmän kunnan tekniseen toimeen puh. 044 713 4528 (arkisin klo 8.00-15.30) ja antaa tarvittavat tiedot. Jäähileaseman ovi avautuu soittamalla numeroon 044 713 4888. Soita oven avaus paikan päällä. Soittajan numerossa ei saa olla numeron näytön estoa.

Puhelimesta kuuluu vastaus: ”tavoittelemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä”, tästä huolimatta lukko naksahtaa auki. Kun punainen led-valo sammuu ja vihreä syttyy, avaa ovi ja ota äyskärillä max. kaksi ämpärillistä jäitä per soittokerta. Huolehdi, että ovi menee takaisin kiinni.

Kuvassa Kari Asikainen Lahdesta kalasaaliin kanssa. Asikainen käy Sysmän vesillä kalassa useasti.

Kontin vasemmanpuoleinen ovi on jäähileaseman käytössä ja oikealta puolelta löytyy edelleen satamapalveluiden wc- ja suihkutilat.

Käyttöohjeet

Lisätiedot elinvoimakoordinaattori Tarja Kirmula

etunimi.sukunimi@sysma.fi

p.044 713 4511