Valitse sivu
Etusivu / Työ &
yrittäjyys
/ Työ- ja elinvoimapalvelut / Tori

Tori

Hyvien Ihmisten tori

Ajatus tavallisesta torista, jolla kuitenkin olisi epätavallinen nimi ja historia, lähti Itä-Hämeen Nuorkauppakamarin ideasta 1995. Sysmän kunnan kanssa yhteistyössä saatiin aikaiseksi erilainen tori, jossa on 2600 sysmäläisen kädenjäljet betonilaatoissa, naisilla vasen käsi, miehillä oikea. Perheillä on omia perhelaattojakin. Nuorin kädenjäljen antaja oli kastamaton vauva. Laatat on numeroitu ja kaikki nimet on taltioitu tietokoneelle ja löytyvät Sysmän kunnalta.

Ajatuksena oli, että Hollywoodin tyyliin laitetaan ihmisille muistolaatta, mutta tällä kertaa ihan tavalliselle ihmiselle. Ei suinkaan tarvitse olla suurmies tai filmitähti vaan jokainen on tarpeeksi hyvä ja arvokas saadakseen oman laatan. Hankkeen suojelijana oli valtioneuvos Johannes Virolainen.

Torisäännöt

Toripaikat

Toripaikkojen varauksiin liittyvät yhteydenotot mieluiten tekstiviestillä: Sisustuskahvila Lintan Kammari, puh. 0400 497 102.

Torikahvila

Hyvien Ihmisten torilla kävijöitä palvelee torikahvila Lintan Kuisti. Kahvilan terassilla voit nauttia kupillisen kahvia tuoreen leivonnaisen kera.

Torikahvila Hyvien Ihmisten torilla

Torikahvila (Kuva: Tuija Rajavuori)