Valitse sivu

Kirjasto

Lastu-kirjastojen kirjastokortilla voit lainata, palauttaa ja varata aineistoa koko Päijät-Hämeen alueella.

Lainattavan kokoelman lisäksi kirjastossa on monipuolisesti erilaisia tiloja pienryhmien kokoontumisiin sekä hiljaiseen työskentelyyn. Voit kopioida, tulostaa ja skannata monitoimilaitteella. Lisäksi kirjastossa on mahdollisuus katsoa tv:tä ja elokuvia sekä käyttää digitointilaitteita. 

Sysmän kirjastossa voi asioida omatoimisesti silloinkin kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimikirjasto on käytettävissäsi joka päivä klo 7-21, myös sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Omatoimiasiointi edellyttää kirjastokorttia, PIN-koodia ja asiointisopimusta. Ne saat kirjastosta palveluaukioloaikana. 

Sysmän kunnankirjasto kuuluu Päijät-Hämeen kirjastojen Lastu-seutukirjastokimppaan. Lastukirjastojen asiakkaana (lastu.finna.fi), käytössäsi on koko Päijät-Hämeen alueen kirjastojen kokoelma. 

Edellytykset

Omatoimiajalla asioidaksesi sinun tulee käydä henkilökohtaisesti kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimus, jossa hyväksyt omatoimiasioinnin ehdot. Ilman sopimuksen allekirjoittamista ei omatoimiajalla pääse kirjastoon sisälle. Alle 18-vuotiaiden asiakassopimukseen vaaditaan myös huoltajan allekirjoitus.

Toimintaohjeet

Sama kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikista Päijät-Hämeen kirjastoista. Kun haet korttia, ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Voidaksesi käyttää Lastu-verkkokirjastoa, lainausautomaatteja ja asioida omatoimiajalla, tarvitset myös PIN-koodin, joka tallennetaan asiakastietoihisi.